Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв, що Україна не буде вести прямі переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі з представниками «ЛДНР»

17 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна не буде вести прямі переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі з представниками «ЛДНР».
Виконано
Сказано 17 лютого 2022 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/vladimir-zelenskiy-prohodya-put-nato-ukraina-1645105487.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/73294.html

Результат

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

Україна не вела/не веде прямі переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі з представниками «ЛДНР». Натомість влада України активно підтримувала/підтримує врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Мінських переговорів (зокрема, після можливого оновлення) та «N4». Обіцянці присвоєно статус «виконано».