Жертвами урагану в Європі стало понад 15 осіб

Читать на русском
Через кілька країн Європи пронісся потужний ураган Юніс, який забрав життя не менше 16 осіб.

Через кілька країн Європи пронісся потужний ураган Юніс, який забрав життя не менше 16 осіб.

Пориви вітру сягали 200 кілометрів на годину, повідомляє ВВС у неділю, 20 лютого.

У Нідерландах загинули чотири особи, у Польщі – теж чотири, у Великій Британії – три, у Німеччині та Бельгії – по дві, в Ірландії – одна особа. Більшість випадків загибелі людей пов'язані з падінням дерев та зірваних вітром конструкцій.

Як зазначає Euronews, ураган просувався від Ірландії до Великобританії, потім через північ Франції та країни Бенілюксу до Данії та Німеччини (там ураган отримав назву Зейнеп). Розгул стихії призвів до обриву ліній електропередач, руйнування будівель та затоплення прибережних територій.

Потужний удар стихії припав на Велику Британію, де в деяких регіонах оголошували червоний рівень небезпеки. За даними Sky News, у п'ятницю у Великій Британії 1,2 млн осіб залишилися без електрики через ураган, для 155 тисяч з них ще належить відновити подачу світла.

The Guardian у неділю повідомляє, що робота аеропортів Гатвік, Хітроу та Манчестер відновлюється. Раніше через складні погодні умови було скасовано понад 500 рейсів.

У неділю та в понеділок у Великій Британії залишається в силі попередження про сильний вітер. Вітер погода з опадів очікується в країні до кінця наступного тижня.

Раніше ми писали про те, що в північній частині Німеччини через шторм троє осіб загинули, зупинено залізничне сполучення та відкладено авіарейси.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: