В Україні виявлено новий варіант «Омікрону» – санлікар

Читать на русском
На території України виявлено новий варіант штаму коронавірусу Омікрон. Поки що зафіксовані поодинокі випадки.
Ігор Кузінфото Радіо Свобода

На території України виявлено новий варіант штаму коронавірусу «Омікрон» – BA.2. Поки що зафіксовані поодинокі випадки.

Про це повідомив головний санлікар Ігор Кузін на брифінгу у п'ятницю, 18 лютого.

Хвиля «Омікрону»: Ляшко озвучив прогноз щодо рівня смертності та нового локдаунуКоли в Україні чекати на пік захворюваності на COVID-19 і чи буде новий загальнонаціональний локдаун під час хвилі Омікрону в лютому.

«Щодо варіантів BA.1, BA.2 – так, вони зареєстровані на території України. Поки це поодинокі випадки, і насправді коли ми подивимося на ці підвиди, підтипи штаму Омікрон, то справді цей другий варіант викликає занепокоєння... Ми зараз не фіксуємо його масово, це переважно випадки зараження людей, що повернулися з-за кордону», - розповів Кузін.

Зазначимо, що цей штам Омікрон іноді називають «невидимим», оскільки у нього немає генетичного маркера, який вчені використали, щоб відрізнити варіант BA.1 від «Дельти».

Результати дослідження датських учених виявили, що BA.2 більш заразний, ніж Омікрон BA.1. Але, попередньо, всі вакцини захищають від нього.

Нагадаємо, у МОЗ цього тижня заявили, що ситуація з COVID починає стабілізуватися. Найближчим часом можуть скоротити «червону» зону карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: