Ляшко розповів про різницю між штамами «Дельта» та «Омікрон»

Читать на русском
За його словами, тепер завдяки вакцинації, за 40 тисяч випадків на добу – в Україні госпіталізується не більше 4 тисяч людей.
Фото МОЗ

Штам коронавірусу «Омікрон» у середньому викликає дев'ять смертей на кожну тисячу випадків захворювань, тоді як від штаму «Дельта» вмирало в середньому 13 осіб із тисячі інфікованих.

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко під час брифінгу у понеділок, 7 січня.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

За його словами, тепер завдяки вакцинації, за 40 тисяч випадків на добу – в Україні госпіталізується не більше 4 тисяч осіб.

«Тобто тільки кожен десятий виявлений випадок госпіталізується. Під час осінньої хвилі ми госпіталізували кожного четвертого», – наголосив Ляшко.

Наразі в Україні завантаженість ліжок із киснем становить 40,9%. Пацієнти з призначеною кисневою терапією займають лише третину всіх ліжок з киснем, що є в країні. Два із трьох реанімаційних ліжок залишаються вільними, констатував очільник МОЗ.

Раніше у ВООЗ заявили, що в європейських країнах очікують паузу щодо захворюваності та смертей від коронавірусу.

Також нагадаємо, Кузін пояснив, що робити, якщо відмовили у вакцинації від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: