ВР звільнила голову Фонду держмайна Сенниченка

Читать на русском
Верховна рада 17 лютого звільнила Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України.
kmu.gov.ua

Верховна рада з другої спроби звільнила Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України. Він сам раніше написав заяву про відставку.

За відповідний проект постанови у четвер, 17 лютого, проголосували 318 народних депутатів.

Обіцянка на всі часи: хто і як обіцяв провести приватизацію держмайнаЯк політики обіцяли проводити приватизацію в Україні, які підприємства хотіли повернути в держвласність, а яких – позбутися.

Сенниченко не був присутній на засіданні парламенту під час голосування за його звільнення з посади і не звітував перед парламентаріями.

Зазначимо, 27 січня нардепи не змогли звільнити Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України. У Раді забракло голосів. У ВР було повторно зареєстровано заяву про звільнення.

Як повідомлялося, голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко у листопаді 2021 року подав у відставку за власним бажанням. За його словами, він виконав усі свої плани на два роки у Фонді.

Нагадаємо, НАБУ спільно із САП викрили спробу підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, зазначені кошти особа пропонувала чиновнику за призначення на посади керівників двох державних підприємств заздалегідь визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

Кабінет Міністрів України призначив Дмитра Сенниченка головою Фонду державного майна 18 вересня 2019 року, звільнивши з цієї посади Віталія Трубарова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: