Підвищення зарплат медикам: деякі установи отримають додаткове фінансування

Читать на русском
Підвищення зарплат медикам. Держава виділить лікарням фінансову допомогу, якщо не вистачає свого бюджету на надбавки лікарям.
фото Слуга народу

Держава надасть підтримку закладам охорони здоров'я, які з об'єктивних причин не можуть реалізувати ініціативу підвищення зарплати медикам із засобів Програми медичних гарантій.

Про це заявив заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади у Харкові у п'ятницю, 11 лютого.

Підвищення зарплат медикам: хто отримає 13,5 та 20 тисяч гривеньУ МОЗ України оприлюднили роз'яснення щодо підвищення зарплати медикам із січня 2022 року. Хто отримає 13500 гривень, а хто 20 тисяч гривень.

За його словами, зараз влада розбирається з кожного окремого випадку, де медики скаржилися на відсутність законної надбавки з січня цього року. Водночас, деяким медустановам не вистачає фінансування. Їм допоможе держава.

«Ці медустанови отримають фінансування окремим пакетом від Національної служби здоров'я. Таке фінансування видаватиметься спочатку на півроку, кошти на це вже закладено у програму медичних гарантій. Цей час має піти на вирішення операційних проблем та оптимізації процесів управління у лікарні», - написав він у Facebook.

Тимошенко додав, що медустанова, яка декларує потребу в державній допомозі, буде верифікуватися МОЗ.

«Щоб було ясне розуміння, куди були витрачені кошти і чому їх не вистачило на забезпечення гідної заробітної плати», - зазначив він.

Заступник голови ОПУ додав, що вже почалися і продовжуватимуться перевірки за фактами примусового переведення медиків на неповну ставку, а керівникам таких лікарень пригрозив «кадровими рішеннями».

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року зарплати медиків зросли до 13,5 тисячі гривень для середнього медперсоналу та 20 тисяч гривень – для лікарів. Рішення ухвалив Кабмін.

У МОЗ роз'яснили, хто отримає підвищені заробітні плати.

Крім того, чиновники пообіцяли жорстко реагувати на спроби переведення медиків на півставки, щоби не платити підвищені зарплати. Також медиків закликали повідомляти про невиплату надбавок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: