Переводять на пів ставки: у Раді жорстко висловилися про випадки відмови підвищувати медикам оклад

Читать на русском
В Україні в деяких лікарнях керівники змушують медиків переходити на половину ставки, щоби не платити їм підвищені оклади.
фото facebook.com/radutsky

В Україні в деяких лікарнях керівники змушують медиків переходити на половину ставки, щоби не платити їм підвищені оклади у 20 тисяч гривень.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у Facebook у п'ятницю, 21 січня.

Підвищення зарплат медикам: хто отримає 13,5 та 20 тисяч гривеньУ МОЗ України оприлюднили роз'яснення щодо підвищення зарплати медикам із січня 2022 року. Хто отримає 13500 гривень, а хто 20 тисяч гривень.

«Жорстко реагуватимемо на спроби переведення медиків на пів ставки. До Комітету та в особисті повідомлення моєї сторінки Facebook надходять сигнали про те, що деякі керівники медичних установ намагаються змушувати співробітників переходити на 0,5 або 0,75 ставки. Хоча фактично люди продовжуватимуть виконувати той обсяг роботи, що й раніше», - написав він.

Радуцький запропонував медикам у подібних ситуаціях одразу звертатися до Комітету ВР.

Він додав, що МОЗ уже відреагував на такі випадки. Міністерство вважає таку ситуацію абсолютно неприпустимою та радить медикам звертатися зі скаргами до регіональних управлінь Держпраці.

Якщо перевірка підтвердить такий факт, то керівника закладу буде оштрафовано на 65 тисяч грн за кожного працівника.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року зарплати медиків зросли до 13,5 тисячі гривень для середнього медперсоналу та 20 тисяч гривень – для лікарів. Рішення ухвалив Кабмін.

У МОЗ роз'яснили, хто отримає підвищені заробітні плати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: