Швеція щорічно виділятиме Україні по 22 млн євро

Читать на русском
У рамках нової стратегії співпраці Швеція виділятиме Україні щороку по 22 млн євро протягом семи років.
Reuters

У рамках нової стратегії співпраці Швеція виділятиме Україні щороку по 22 млн євро протягом семи років.

Про це повідомила міністр з питань міжнародного розвитку та співробітництва Швеції Матільда ​​Ернкранс на брифінгу після зустрічі з віце-прем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук у Києві.

Міжнародні військові навчання-2022: які маневри відбудуться на території УкраїниЯкі міжнародні військові навчання відбудуться у 2022 році на території України – на інфографіці.

«Ми надаватимемо нашу підтримку як у рамках програми співпраці, так і в рамках гуманітарної підтримки. Урядом Швеції нещодавно було ухвалено рішення про нову стратегію співпраці між Швецією та Україною, яка розрахована на 7 років та було збільшено обсяг співпраці. Щороку Україна отримуватиме близько 22 млн євро у рамках співпраці заради реформ», - сказала вона.

Міністр зазначила, що ця допомога сприятиме розвитку стійкої економіки України та сталого суспільства.

Швеція співпрацює з Україною з часів незалежності та загальний обсяг фінансування становив 400 мільярдів євро і планується подальше розширення допомоги, сказала Ернкранс.

«Нещодавно Швеція брала участь у запуску нової ініціативи, а саме фонду «Партнерство за сильну Україну», у якому ще чотири країни беруть участь. Внесок Швеції становить 5 млн євро, які розраховані на три роки, сподіваємось, що питання постраждалих від конфлікту в районах Донецької та Луганської областей за допомогою цих коштів буде вирішено», - сказала вона.

Раніше ми писали про те, що Швеція відродила агентство боротьби з фейками через можливу агресію РФ.

Також нагадаємо, що Швеція виділила 50 млн крон допомоги для економіки України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: