Євросоюз і США вивчають нові маршрути поставок газу Україні

Читать на русском
Енергетична безпека України є життєво важливим питанням, оскільки Україна - транзитер газу стратегічного значення для Євросоюзу
Ілюстративне фотоPicasa

Сполучені Штати Америки і Європейський Союз вивчають нові шляхи поставок газу для України, які дозволять ліквідувати її залежність від російських енергоносіїв.

Про це йдеться в підсумковій заяві засідання енергетичної ради США-ЄС.

«Рада висловила постійну підтримку дослідженню нових маршрутів транзиту газу і потужностей з ЄС в Україну» - сказано в документі.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

Рада підтверджує, що Україна залишається ключовим партнером ЄС і США. Енергетична безпека України є життєво важливим питанням, оскільки Україна - транзитер газу стратегічного значення для Євросоюзу. Європа буде і далі сприяти інтеграції України в енергетичний ринок ЄС з метою поліпшення енергетичної безпеки України, прискорення її декарбонізації та переходу на чисту енергію, а також розширення її потенціалу для експорту чистої енергії.

Нагадаємо, в НАТО розглядають можливість будівництва нового газопроводу, який знизив би залежність Європи від російського газу.

Раніше міністр економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек закликав Німеччину знизити свою залежність від російського природного газу на тлі триваючого напруження навколо українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: