Кузін пояснив, що робити, якщо відмовили у вакцинації від коронавірусу

Читать на русском
Велика частина причин, за якими можуть відмовити у вакцинації, є необгрунтованою, оскільки ці проблеми вирішуються на місці, в пункті вакцинації
Ігор КузинДумська

Якщо у вакцинаційному пункті відмовилися робити вакцину проти коронавірусу, не варто впадати у відчай. Більшу частину питань можна вирішити.

Про це повідомляє головний санітарний лікар Ігор Кузін у Facebook.

Так, якщо в центрі вакцинації заявили, що не можуть зробити щеплення від коронавірусу без підписаної декларації з сімейним лікарем - це брехня, оскільки цей документ не обов'язковий для отримання вакцини від інфекції.

Лікар Комаровський розповів, як найкраще відновлюватися після важкого COVID-19Він наголосив, що необхідно зробити все для того, щоб організму було легше існувати в робочому режимі.

«І хоча з нею процес внесення даних в електронну систему охорони здоров'я буде швидшим, однак і без неї це можливо. Досить мати з собою паспорт та індивідуальний податковий номер» - зазначив головний санлікар.

Аналогічно є необґрунтованою відмова у вакцинації через те, що попереднє щеплення було зроблено в іншому закладі. Вакцинуватися можна в будь-якому пункті вакцинації.

Якщо відмовляють через відсутність конкретної вакцини - ця відмова теж не є обґрунтованою. Зараз можна комбінувати різні типи вакцин для першої, другої та наступних доз згідно зі схемою, яку затвердив МОЗ. Аналогічно необґрунтована відмова через те, що лікарю доведеться відкривати новий флакон - можна або зробити щеплення вакциною, яка розливається в однодозні флакони, або зробити щеплення будь-який інший доступною вакциною.

Нагадаємо, Україна за рік витратила на боротьбу з коронавірусом понад 46 мільярдів гривень. Найбільше направили на лікування пацієнтів з COVID і на вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: