Ціна нафти Brent рекордно зросла

Читать на русском
Котирування північноморської нафти марки Brent перевищили позначку 92 долара за барель вперше з жовтня 2014 року.
Фото - ua.news

У п'ятницю, 4 лютого, котирування північноморської нафти марки Brent перевищили позначку 92 долара за барель вперше з жовтня 2014 року.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці склала 92,05 дол. за барель, що на 0,94 дол. (1,03%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Підсумки зустрічі ОПЕК+: представники 23 країн вирішили збільшити видобуток нафтиПід час сьогоднішньої міністерської зустрічі ОПЕК+ представники 23 країн домовилися продовжити збільшення видобутку нафти у лютому 2022 року.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) досягла до цього часу 91,28 дол. за барель, що на 1,01 дол. (1,12%) вище за підсумкове значення сесії в четвер. Котирування WTI також перебувають на максимумі з жовтня 2014 року.

Підтримку нафтового ринку продовжують побоюватися недостатньої пропозиції на тлі активно відновлюючого попиту.

Чинниками ризику для пропозиції є геополітична напруженість у Східній Європі та на Близькому Сході, а також той факт, що багато країн ОПЕК+ досі не змогли збільшити видобуток до узгодженого рівня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: