Ціни на нафту зросли напередодні засідання ОПЕК+

Читать на русском
У вівторок, 4 січня, ціни на нафту зросли напередодні засідання  ОПЕК+, бо інвестори підтримали очікування того, що виробники нафти збільшать пропозицію.
Reuters

У вівторок, 4 січня, ціни на нафту зросли напередодні засідання ОПЕК+, бо інвестори підтримали очікування того, що виробники нафти збільшать пропозицію.

Як пише Reuters, це є ознакою того, що попит на паливо залишається стійким, незважаючи на поширення штаму коронавірусу «Омікрон».

В ОПЕК розповіли про вплив «Омікрону» на ринок нафтиОПЕК очікує, що вплив штаму коронавірусу Омікрон на ринок нафти буде незначним і тимчасовим.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 0,1% до 79,05 доларів за барель, в той час як нафта марки WTI подорожчала на 0,05% до 76,12 доларів за барель. Обидва еталонні контракти в понеділок зросли більш ніж на 1%.

Нагадаємо, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія і союзники (ОПЕК+), повинні зустрітися у вівторок. Спершу збереться спільний Міністерський комітет з моніторингу, а потім відбудеться міністерська нарада з використанням відеоконференцзв'язку.

Три джерела ОПЕК + повідомили Reuters, що група, ймовірно, буде дотримуватися свого плану по збільшенню видобутку на 400 тисяч барелів на день в лютому, як вона робила кожен місяць з серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: