Пекін посилює карантинні заходи перед Олімпійськими іграми

Читать на русском
Міський уряд Пекіна запровадив нові заходи для боротьби зі спалахом COVID-19. Таке рішення ухвалили через наближення Олімпійських ігор.
Getty Images

Міський уряд Пекіна запровадив нові заходи для боротьби зі спалахом COVID-19. Таке рішення ухвалили через наближення Олімпійських ігор.

Про це повідомляє The Guardian.

Відомо, що через спалах коронавірусу в Пекіні посилили тестування. Відомо, що 2 мільйони громадян мають перевірити. Також влада попросила жителів району та інших постраждалих районів не залишати місто та уникати масових зборів.

Олімпійські ігри: скільки медалей завойовували українські спортсмениСкільки медалей завойовували українські спортсмени на Олімпійських іграх від 1994 року – на інфографіці.

Зазначимо, що деякі делегати, спортсмени та представники ЗМІ вже почали прибувати до Китаю напередодні Олімпійських ігор, які розпочнуться 4 лютого.

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри 2022 року відбудуться у Пекіні з 4 по 20 лютого. Ряд країн оголосили дипломатичний бойкот, оскільки Китай вирішив не пускати на змагання іноземних глядачів. «Дипломатичний бойкот» означає, що та чи інша країна не відправляє на змагання представників свого керівництва. При цьому, спортсмени в Іграх беруть участь.

Водночас, не всі країни Заходу погоджуються з такими методами тиску на Китай. Зокрема, у грудні 2021 року президент Франції Еммануель Макрон назвав такий бойкот неефективним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: