Відзавтра в Україні подорожчають пластикові пакети

Читать на русском
З 1 лютого 2022 року набирає чинності урядове рішення про подорожчання пластикових пакетів.
Фото Слово і діло

З 1 лютого набуває чинності урядове рішення щодо подорожчання пластикових пакетів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Заборона розповсюдження пластикових пакетів: які зміни чекають з 10 грудняЯкі пластикові пакети заборонять з 10 грудня та які є винятки, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів та продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть: 2,00 грн за пакет без ручок та бічних складок, 2,50 грн за пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бокових складок та 3,00 грн за пакет з ручками та бічними складками.

Це дозволить обмежити обіг пластикових пакетів та покращити екологічну ситуацію в країні.

Нагадаємо, у червні 2021 року набув чинності Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», яким, зокрема, забороняється безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування з 10 грудня 2021 року.

До 1 січня 2023 року ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, які призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м'яса, сипких продуктів, льоду та використовуються як первинне пакування.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони пластикових пакетів у червні 2021 року. У грудні уряд установив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: