Понад 21 млн гривень на відновлення: у костелі Святого Миколая завершився перший етап робіт

Читать на русском
У Києві завершили протиаварійні роботи у костелі Святого Миколая. Це перший етап відновлення костелу після пожежі у вересні.
Фото: Masi Nayyem / Facebook

У Києві завершили протиаварійні роботи у костелі Святого Миколая. Це перший етап відновлення костелу після пожежі у вересні.

Про це повідомив адвокат та представник благодійників Масі Найєм у Facebook.

Стало відомо, скільки грошей за добу зібрали на відновлення костелу Святого МиколаяЗа добу в Україні зібрали 18 мільйонів гривень на відновлення постраждалого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая у Києві.

Загалом за цей час на протиаварійні роботи витратили 21,5 млн гривень. Це гроші 21-го українського бізнесмена, вони вирішили допомогти відновити храм після пожежі.

За словами Найєма, за роботи відповідав Національний будинок органної та камерної музики, який зрештою звітував за витрати. Більшість коштів пішла безпосередньо на протиаварійний ремонт — 19,3 мільйона гривень.

Інші гроші витратили на експертизу проекту, технічне обстеження будівлі, спостереження за будівельними роботами та утримання служби замовника.

Крім того, благодійники створили благодійну організацію «Фонд костелу Святого Миколая». На його рахунку залишилося трохи більше ніж 8 мільйонів гривень.

Нагадаємо, пожежа у костелі Святого Миколая спалахнула 3 вересня увечері на 1 та 2 поверсі органної зали. Обійшлося без жертв та постраждалих.

Попередньою причиною пожежі було коротке замикання в органі.

6 грудня у костелі Святого Миколая у столиці стартували протиаварійні роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: