Вперше за 20 років український корабель вирушив до Антарктиди

Читать на русском
Вчора, 28 січня, з Одеси до Антарктики вирушив український криголам Ноосфера. Це буде перший за 20 років вихід українського корабля в Південний океан.
facebook.com/president.gov.ua

Вчора, 28 січня, з Одеси до Антарктики вирушив український криголам «Ноосфера». Це буде перший за 20 років вихід українського корабля в Південний океан.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Україна повертається до дослідження Південного океану після 20-річної перерви. Екіпаж криголаму складається з 26 осіб. На ньому присутні українські та іноземні фахівці.

Відомо, що спершу криголам пливтиме до Республіки Чилі Пунта-Аренасу, аби підняти на борт ще групу дослідників й команду 27-ї Української антарктичної експедиції. Останні замінять зимівників, які сьогодні перебувають на станції «Академік Вернадський».

Далі ж шлях лежатиме через протоку Дрейку до української станції. Кораблем передають запас провізії, будівельні матеріали та техніку.

«Після розвантаження судна впродовж кількох тижнів виконуватиметься наукова програма в атлантичному секторі Антарктики та в акваторії довкола Антарктичного півострова», – йдеться в повідомленні.

Вчені планують продовжити дослідження, що були розпочаті Україною ще у 1997 й 1998 роках.

Раніше повідомляли, що Україна перейменувала криголам James Clark Ross, придбаний в Британії, який забезпечуватиме логістику для української антарктичної станції «Академік Вернадський». Нова назва судна – «Ноосфера».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: