Україна відправила експедицію в Антарктиду

Читать на русском
Україна відправила сезонну експедицію в Антарктиду на станцію Академік Вернадський. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр.
Фото з відкритих джерел.

Україна відправила сезонну експедицію в Антарктиду на станцію «Академік Вернадський». Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр.

До складу експедицій увійшли вчені, які будуть проводити дослідження і відбір зразків, і технічні фахівці, які будуть займатися модернізацією станції.

В Антарктиді відколовся льодовик розміром із семиповерхівкуНа острові Галіндез, де розташована українська антарктична станція «Академік Вернадський», від льодовика Woozle Hill відколовся край криги, розміром із семиповерховий будинок.

Як пояснили в центрі, така масштабна модернізація станції проводиться вперше відтоді, як нею володіє Україна. Почалася вона в 2019-му році, а затягнулася через обмеження, викликані пандемією.

Також науковий загін продовжить вивчати, як наземні і морські екосистеми реагують на зміни клімату в регіоні.

Згідно з повідомленням, сезонна експедиція має дістатися до Антарктиди до середини лютого.

Нагадаємо, ми писали, що в Антарктиді українську станцію Академік Вернадський замело снігом. Висота снігового покриву становила 170 сантиметрів, що стало рекордом для цього року зимівлі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: