На українські організації та установи здійснили ще одну кібератаку

Читать на русском
В Україні продовжуються кібератаки, які почалися в ніч з 13 на 14 січня. Вчора, 28 січня, з офіційних адрес судової влади була розсилка з начебто судовими запитами.
Фото DW

В Україні продовжуються кібератаки, які почалися в ніч з 13 на 14 січня. Вчора, 28 січня, з офіційних адрес судової влади була розсилка з начебто судовими запитами.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зазначають, що за посиланнями в листі був розміщений вірус.

«Проблему посилює те, що розсилка відбувається зі справжніх поштових серверів судової влади. Таким чином листи проходять спам-фільтри і викликають значно більше довіри», – йдеться в повідомленні.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зазначає, що, можливо, скомпрометовані лише окремі адреси судів, хоча не варто виключати, що може бути скомпрометований весь поштовий сервер.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

«На жаль, свіжі зміни до кодексів, проголосовані Верховною Радою, тільки підсилюють роль електронної пошти, як офіційного засобу комунікації в судовому процесі – тому подібний вектор атак буде розвиватись і надалі», – додали в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч із 13 на 14 січня було здійснено масштабну хакерську атаку на низку урядових сайтів, у тому числі МЗС, МОН, портал «Дія».

У СБУ заявили, що за кібератаками стоїть Росія.

Раніше також повідомляли, що невідомий виставив на продаж нібито персональні дані громадян України з державного сервісу «Дія». У Міністерстві цифрової трансформації назвали це «продовженням гібридної війни».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: