Джонсон закликав ЄС підтримати Україну

Читать на русском
Джонсон закликав ЄС підтримати Україну. Велика Британія підтримує Україну тому, що прихильна демократії і свободі.
Reuters

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон застеріг Європу від зростальної залежності від російських вуглеводнів та закликав підтримати Україну.

«Ми сподіваємося, що наші друзі усвідомлюють, що вибір незабаром постане між тим, підсісти ще більше на російські вуглеводні, які йдуть через гігантські нові трубопроводи, або заступитися за Україну і виступити на захист справи миру і стабільності, якщо ви мені дозволите так висловитися», - цитує політика «The Guardian».

Стратегічна залежність: Велика Британія закликала ЄС бойкотувати «Північний потік-2»ПП-2 ризикує підірвати європейську безпеку, дозволивши Росії посилити контроль над тими країнами, які покладаються на її газ.

Разом з тим він підкреслив, що основний упор Лондон має намір робити на взаємодії з тими державами, які поділяють його цінності.

При цьому Джонсон виступив проти ізоляції РФ.

Раніше глава МЗС Великобританії Елізабет Трасс закликала країни в Європі виступати єдиним фронтом в протидії спорудженню газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Він запросив Джонсона відвідати Україну з візитом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: