Мерія, ОДА та низка підприємств: у ДБР розповіли про обшуки у Чернігові

Читать на русском
ДБР провело низку обшуків у Чернігівській міськраді, Чернігівській обласній держадміністрації та на низці комерційних підприємств.
dbr.gov.ua

Співробітники ДБР провели низку обшуків у Чернігівській міськраді, Чернігівській обласній держадміністрації та на низці комерційних підприємств. Дії проводили у рамках розслідування махінацій під час підготовки та проведення закупівель послуг з ремонту доріг в обласному центрі.

Про це повідомила пресслужба ДБР у п'ятницю, 28 січня.

Обшук у місцевої влади: у яких містах і чому проводилиКоли й у рамках яких кримінальних проваджень правоохоронці проводили обшуки у місцевої влади – на інфографіці.

За даними слідства, у 2021 році управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради провело чотири тендери на проведення ремонту доріг на суму понад 350 млн. гривень.

За попередньою інформацією, на аукціоні чиновники створили штучні умови для перемоги певної компанії, яка надалі замовляла за штучно завищеними цінами неякісну асфальтобетонну суміш на місцевих заводах, якими керують менеджери, пов'язані із керівництвом міськради.

Це в свою чергу призвело до проведення неякісного ремонту доріг та збитків для бюджету. Його розмір буде встановлено за результатами експертиз, що проводяться зараз.

Зараз перевіряється причетність до схеми посадових осіб Чернігівської міськради та підпорядкованих йому підприємств, а також приватних компаній.

Розслідування ведеться за статтею про зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України). Санкція – позбавлення волі до шести років.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у міськраді Чернігова ДБР проводить обшуки.

Сьогодні ДБР прийшло з обшуками до нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: