У КМДА розповіли, чи закриють школи у столиці на карантин

Читать на русском
У Києві школи та садочки не будуть закривати на карантин. Рішення про роботу приймають їхні керівники.
Слово і діло

Столичні школи та садочки не будуть закривати на карантин. Рішення про роботу навчальних закладів ухвалюють їхні керівники, залежно від рівня захворюваності у тій чи іншій школі чи садку.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

«За останні два тижні ситуація із захворюваністю дітей та працівників навчальних закладів змінилася. Сьогодні серед вчителів та учнів хворіють на респіраторні захворювання та коронавірус трохи більше одного відсотка. Саме тому ми даємо можливість керівникам шкіл самостійно приймати рішення про переведення на дистанційну форму навчання класів або всього навчального заклади залежно від ситуації», - заявив Мондрієвський.

Школярів можуть відправити на дистанційку: МОН оприлюднило нові рекомендаціїУкраїнських школярів 5-11 класів хочуть перевести на дистанційне навчання щонайменше на два тижні.

За його словами, такі кроки допоможуть розірвати ланцюжок захворюваності, де його рівень високий. А з іншого боку, це не зупинить навчальний процес у всіх закладах.

«Особливо звертаюся до батьків. Дистанційне навчання - це зниження захворюваності без відриву від навчального процесу, а не відвідування громадських установ і, відповідно, поширення хвороби. Пояснюйте дітям про їхню відповідальність», - сказав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, в МОЗ минулого тижня заявили, що в Україні почався новий спалах коронавірусу.

Сьогодні в Україні виявили рекордну кількість інфікованих COVID-19 з початку пандемії – понад 32 тисячі.

Також НАН опублікувала прогноз щодо COVID на початок лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: