Бійка у мерії Одеси за участю нардепа Дмитрука: всі подробиці

Читать на русском
В Одесі на засіданні земельної комісії міськради сталася бійка за участю позафракційного народного депутата Артема Дмитрука. Постраждали 12 людей.
mvs.gov.ua

В Одесі на засіданні земельної комісії міськради сталася бійка за участю позафракційного народного депутата Артема Дмитрука. Постраждали 12 людей, правоохоронці розслідують інцидент.

Подробиці розповіли у пресслужбі Нацполіції.

Пригода сталася напередодні о 10 ранку. Нардеп Дмитрук разом із групою підтримки намагався пройти до приміщення Одеської міськради, де проходило засідання земельної комісії. Працівники муніципальної варти його не пустили, внаслідок чого виникла бійка.

«Під час зіткнення шість працівників муніципальної варти, три особи з групи підтримки вказаного народного депутата, працівник зазначеної міськради, відвідувач та працівник поліції травми. Їм надали медичну допомогу без госпіталізації», - йдеться у повідомленні.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.296 ККУ (хуліганство).

При цьому сам Дмитрук разом із помічником та журналісткою «7 каналу» пізніше звернулися до поліції із заявою. За їхніми словами, працівники муніципальної варти блокували прохід у приміщення міськради і застосували до них фізичну силу.

За цим зверненням правоохоронці також відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.171, ч.2 ст.346 та ч.1 ст.351 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, загроза чи насильство щодо державного діяча та перешкоджання діяльності народного депутата) України та депутата місцевої ради).

У коментарі ЗМІ Дмитрук назвав земельну комісію у міськраді Одеси «нелегітимною».

«Земельна комісія досі триває, але вона є нелегітимною, оскільки не ведеться її запис, ані фіксація. Комісія була зібрана не як слід, через три дні, як належить, а через два. Тут є безліч порушень. Тому ми все це оскаржуватимемо в суді», – сказав нардеп.

Генпрокурор України Ірина Венедіктова відреагувала на інцидент в Одесі. За її словами, всі відомості про бійку в мерії невідкладно внесені до ЄРДР.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Дмитрук написав, що хоче пояснити свою позицію та все те, що сталося.

За його словами, він «ніколи не боявся воювати проти земельної мафії, яка вже який рік намагається привласнити собі ласі шматочки біля моря». З цією метою він прийшов на засідання комісії 25 січня.

«Я розумію, що як депутат повинен був уникати фізичних методів вирішення конфлікту. Але, на жаль, мені довелося захищати права одеситів єдиним доступним способом! Як людина принципова і законослухняна, я чекаю чесного та об'єктивного розслідування інциденту», - написав він.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Дмитрука офіційно виключили із фракції «Слуга народу».

«Слово і діло» пропонує подивитися, як нардеп виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: