Дмитрука виключили із фракції «Слуга народу»: як нардеп виконує обіцянки

Читать на русском
Які обіцянки виконав народний депутат Артем Дмитрук, а які провалив, читайте у матеріалі Слово і діло.
Слово і діло

Народного депутата Артема Дмитрука виключили із фракції «Слуга народу». Раніше в одному зі своїх інтерв’ю він заявив, що розчарований у «слугах». Своєю чергою, Давид Арахамія сказав, що позиція Дмитрука з деяких питань іноді не збігається з позицією фракції. «Слово і діло» пропонує подивитися, які обіцянки зміг реалізувати нардеп від монобільшості, а які так і залишилися невиконаними.

За час депутатської діяльності Артем Дмитрук дав 40 обіцянок, з них вдалося виконати 10 (25%), не вдалося – 9 (22%).

Які обіцянки не виконав депутат

Невиконані обіцянки нардепа переважно стосуються зобов’язань, які він дав у своїй передвиборчій програмі.

Так, Дмитрук у передвиборчій програмі пообіцяв внести до Верховної ради законопроєкт про зняття депутатської недоторканності.

Хоч Рада справді ухвалила відповідні законопроєкти, Дмитрук не був ініціатором жодного з них.

Артем ДмитрукНародний депутат України

Також невиконаними залишились обіцянки внести до ВР законопроєкт про зняття пільг та надмірних витрат на діяльність ВРУ та законопроєкт про захист вітчизняних підприємств, які перейшли на європейські стандарти роботи.

Кілька провалених обіцянок стосуються дотримання принципів меморандуму «Слуги народу». Дмитрук зобов'язався підтримувати всі законопроекти, передбачені передвиборчою програмою.

Водночас нардеп був відсутній під час голосування за кілька законопроєктів, зокрема, за внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів.

Також, відповідно до меморандуму, йому не вдалося бути присутнім на всіх пленарних засіданнях.

Окрім цього, 19 серпня 2020 року народний депутат пообіцяв, що балотуватиметься в мери міста Одеса.

Водночас, згодом Дмитрук на своїй сторінці в Instagram заявив, що не буде балотуватися на посаду міського голови Одеси, оскільки партія «Слуга народу» висунула свого кандидата.

Які обіцянки виконав Дмитрук

Частина виконаних обіцянок також стосується дотримання передвиборчих зобов’язань та принципів меморандуму.

Дмитрук зобов'язався домагатися скасування недоторканності народних депутатів. Хоч нардеп і не був ініціатором законопроєкту, але підтримав його на голосуванні.

Також нардеп підтримав спрощення процедури імпічменту президента, впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів та притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.

Крім того, Дмитрук вніс до Верховної ради законопроєкт про звільнення морських пляжів від захоплення та забудови. Водночас, зазначимо, що цей проєкт згодом було знято з розгляду.

Народний депутат дотримався принципу меморандуму голосувати особисто та не використовувати картку для голосування колег.

Ще кілька виконаних обіцянок стосуються заповнення декларацій. Нардеп вказав у щорічній декларації за 2020 рік орендований автомобіль Audi A8, а також орендований будинок.

Окрім того, Дмитрук, як і обіцяв, не підтримав відставку спікера ВРУ Дмитра Разумкова.

У процесі реалізації залишається 21 обіцянка, нардеп може виконувати їх не будучи у складі фракції «Слуга народу». Усі обіцянки Дмитрука можна подивитися у його профілі на нашому сайті.

Нагадаємо, раніше ми писали, як виконувала обіцянки Людмила Буймістер, яку також виключили з фракції «Слуга народу».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: