Держбюджет-2020: скільки коштів не використали

Читать на русском

За даними Рахункової палати України, держбюджет на 2020 рік перевиконали за доходами на 9 млрд грн, але водночас не виконали за видатками на 67 млрд (5%). Причиною цього в органі назвали недоліки планування бюджетних програм і «неефективні управлінські рішення під час використання коштів». «Слово і діло» пропонує подивитися, які кошти за минулий рік не використали.

У Міністерстві охорони здоров'я використали на 10,5 млрд грн (7,7%) менше коштів, ніж було заплановано. Зокрема, 2,7 млрд – це відшкодування витрат на медобслуговування населення в результаті оплати фактично наданих послуг, 2,4 млрд – на підготовку і підвищення кваліфікації кадрів, 2,1 млрд – на закупівлю засобів індивідуального захисту, тестів, обладнання та доплати працівникам лабораторій.

Витрати Міністерства соціальної політики торік були на 5,8 млрд грн менше. З цієї суми 4,7 млрд – виплати Пенсійного фонду застрахованим особам, які могли втратити дохід в разі повної заборони їхньої сфери діяльності через карантин.

Державне агентство автомобільних доріг недоотримало в минулому році 4 млрд грн, Міністерство економічного розвитку – 3,8 млрд, Міністерство освіти – 3,6 млрд, Міністерство внутрішніх справ – 2,9 млрд, Міністерство оборони і Мінінфраструктури – по 1,6 млрд.

Крім того, на 1,4 млрд грн не виконані видатки Міністерства захисту довкілля, на 1,1 млрд – Міністерства енергетики.

Незначно план за видатками в 2020 році не виконали Держінспекція ядерного регулювання, Уповноважений із захисту державної мови, Національна академія мистецтв і Нацрада з питань телерадіомовлення.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна подивитися, на що витрачатимуть кошти з держбюджету-2021.

Також ми писали про те, які субвенції з держбюджету отримають регіони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: