Пандемія коронавірусу: Євросоюз запроваджує нові правила для туристів

Читать на русском
Рекомендація країнам-членам Союзу набуде чинності 1 лютого 2022 року, того ж дня, що й підзаконний акт, що вносить поправки до положення про цифрові сертифікати COVID-19.
AFP / Scanpix

На час пандемії коронавірусу Євросоюз запроваджує нові правила для туристів, які відтепер залежатимуть від їхнього індивідуального санітарного статусу, а не від того, де вони проживають.

Про це повідомляє офіційний сайт Ради ЄС.

За інформацією, відтепер заходи щодо боротьби з коронавірусом мають застосовуватися з урахуванням статусу людини, а не ситуації на регіональному рівні, за винятком районів, де вірус циркулює на дуже високому рівні.

«Це означає, що статус вакцинації, тестування або одужання мандрівника від COVID-19, підтверджений дійсним цифровим сертифікатом ЄС про COVID, має бути ключовим визначальним фактором», - йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

Додаткова та бустерна доза вакцини від COVID-19: хто і коли може отриматиБустерну дозу ковід-вакцини можуть отримати медики, співробітники інтернатів та українці віком від 60 років. Додаткова доза призначена для людей із слабким імунітетом.

Відомо, що нові правила будуть застосовуватися до пересування людей територією ЄС та до поїздок громадян за його межі та назад.

Рекомендація країнам-членам Союзу набуде чинності 1 лютого 2022 року, того ж дня, що й підзаконний акт, що вносить поправки до положення про цифрові сертифікати COVID-19.

Особи, які не мають цифрового сертифіката ЄС на COVID, можуть бути зобов'язані пройти тест до прибуття або не пізніше ніж через 24 години після прибуття.

Раніше ми писали, що глава МОЗ розповів, скільки життів українців врятувала вакцинація.

Також нагадаємо, стало відомо, скільки нардепів зараз хворіють на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: