Україна отримала 2 млн експрес-тестів на коронавірус – МОЗ

Читать на русском
Україна отримала 2 млн експрес-тестів на коронавірус, які були придбані за фінансової підтримки Світового банку. Вартість закупівлі становить 7035769 доларів.
Фото Ліга

Україна отримала 2 млн експрес-тестів на коронавірус, які були придбані за фінансової підтримки Світового банку. Вартість закупівлі становить 7 035 769 доларів.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

«За підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україну прибуло 2 мільйони швидких тестів для визначення коронавірусної хвороби. Зокрема, за фінансової підтримки Світового банку та у співпраці з МОЗ Дитячий фонд закупив та доставив експрес-тести до Києва», - йдеться у повідомленні.

Голова МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що Україна вже повністю забезпечена тестами на кілька місяців безперервної роботи.

Пандемія коронавірусу: яких наслідків очікувати Україні у 2022 роціПіде на спад чи набере обертів? Яких наслідків слід очікувати українцям від пандемії коронавірусу у новому році – аналізував Олександр Радчук.

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку у боротьбі з пандемією. Зараз як ніколи важливим є своєчасне виявлення випадків коронавірусної хвороби, адже від цього напряму залежать темпи поширення COVID-19. Наразі Україна повністю забезпечена тестами на декілька місяців безперервної роботи», - заявив він.

Швидкі тести на виявлення СOVID-19 виробляються компанією SD Biosensor Inc. у Республіці Корея. Тестові системи будуть передані ДП «Укрвакцина» для подальшого розподілу по закладам охорони здоров'я у всіх областях України.

За словами голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурата Шахіна, збільшення кількості тестувань є критично важливим для контролю за поширенням вірусу.

«Розширення доступу до безкоштовних тестів, своєчасне виявлення контактних осіб та ізоляція допоможуть перервати ланцюг передачі інфекції», - сказав він.

Раніше ми писали про те, що в Україні станом на 20 січня сім областей перебувають у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Також нагадаємо, сьогодні у МОЗ повідомили, що в Україні розпочався спалах коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: