Рада провалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

Читать на русском
Сьогодні нардепи у другому читанні провалили голосування за законопроєкт, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.
фото МОЗ

Сьогодні нардепи у другому читанні провалили голосування за законопроєкт, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

Також документ не надіслали на повторний розгляд із подальшим повторним голосуванням під час другого читання, повідомляє сайт ВР у вівторок, 25 січня.

Підробка COVID-документів: як планують посилити відповідальністьЗа продаж та використання підроблених сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів посилять покарання. Докладніше – на інфографіці.

Що передбачав законопроєкт про кримінальну відповідальність за підробку COVID-сертифікатів:

  • відповідальність за використання явно підроблених документів, що підтверджують проведення вакцинації проти особливо небезпечних інфекцій. Покарання передбачало від 17 тисяч до 34 тисяч гривень чи обмеження волі на строк до двох років.
  • відповідальність за внесення медичним працівником свідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень. Покарання передбачало від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.
  • відповідальність за виготовлення з метою збуту, збуту підроблених документів, що підтверджують проведення профілактичних щеплень. Покарання передбачало штраф від 85 тисяч до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше ми писали про те, що бустерне щеплення почали робити в пунктах вакцинації на залізничних вокзалах.

Також нагадаємо, Кабінет Міністрів скоротив термін дії «зелених» сертифікатів вакцинації з 365 до 270 днів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: