Стало відомо, скільки українців померло в Польщі в 2021 році

Читать на русском
У Польщі, за різними оцінками, може перебувати до двох мільйонів українців, велика частина з яких прибула в сусідню країну працювати
Ілюстративне фотоeurowork.com.ua

У період з січня по грудень 2021 року на території Польщі з різних причин померло 962 громадянина України. Це на 33% більше, ніж за аналогічний період у 2020 році.

Про це 19 січня повідомляє Укрінформ з посиланням на дані посольства України в Польщі.

При цьому в посольстві зазначили, що у 2021 році знизилася кількість випадків загибелі українців не з природних причин, в результаті трагічних подій. Так, у 2021 році таких випадків було трохи понад 10%, тоді як у 2020 році - трохи понад 15% від загальної кількості.

У Польщі, за різними оцінками, може перебувати до двох мільйонів українців, велика частина з яких прибула в сусідню країну працювати.

Нагадаємо, у Польщі окружна прокуратура міста Щецин затримала вісім осіб, які причетні до вбивства поліцейськими 30 Липня 2021 року у Вроцлаві 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка. Четверо з них були затримані вранці 7 жовтня 2021 року.

Також у Польщі в новорічну ніч серед вулиці виявили тіло вбитого українця. Поліція вже затримала 12 осіб і розслідує справу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: