Молдова впровадила режим НС через «газову кризу»

Читать на русском
Парламент Молдови запровадив надзвичайний стан на два місяці після погроз російського Газпрому відключити газ.
newsmaker.md

Парламент Молдови оголосив надзвичайний стан на два місяці після погроз російського «Газпрому» щодо припинення поставок газу.

Про це повідомляє newsmaker.md.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

За впровадження надзвичайного стану проголосували 58 депутатів (зs 101). Такий режим у Молдові діятиме протягом 60 днів.

Як заявила прем'єр Наталя Гаврилиця, кризова ситуація – це результат комерційних відносин між «Молдовагазом» та «Газпромом». А запровадження НC дозволить оперативно приймати рішення для забезпечення газом населення, у тому числі в обхід законодавчих норм. За її словами, цей режим дозволить оптимізувати споживання газу.

Як відомо, російський «Газпром» попередив Молдову про припинення постачання газу 20 січня, якщо вона не сплатить за поточну поставку. Борг Молдови – 63 млн доларів за першу половину січня. Поки що не вистачає 25 млн доларів.

Нагадаємо, у листопаді минулого року «Газпром» також пригрозив припинити постачання газу до Молдови. При цьому він надав Молдові відтермінування на сплату боргів.

Молдова сплатила борг перед «Газпромом» після ультиматуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: