Суд закрив провадження про конфлікт інтересів у посадовця НАЗЯВО

Читать на русском
Райсуд столиці закрив адміністративне провадження стосовно посадовця Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти.

Районний суд закрив адміністративне провадження про конфлікт інтересів у керівника секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Михайла Винницького, оскільки закінчилися строки для накладення стягнення.

Таке рішення 22 листопада ухвалив Шевченківський райсуд Києва, повідомляє «Слово і діло».

Згідно протоколу Національного агентства з питань запобігання корупції, Винницький, як керівник секретаріату НАЗЯВО, в умовах конфлікту інтересів узяв на роботу свою дружини, призначивши на посаду провідного фахівця відділу акредитації освітніх програм. Також він неодноразово ухвалював рішення про преміювання працівників секретаріату НАЗЯВО та його дружини.

Сам Винницький заперечував свою вину у вчиненні правопорушення і пояснив, що при винесенні наказу про взяття на роботу своєї дружини та наказів про преміювання діяв за відсутності реального конфлікту інтересів. Його адвокат просив суд закрити провадження по справі за відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.

Суддя встановила, що в діях Винницького дійсно є ознаки конфлікту інтересів, але станом на дату розгляду закінчилися строк для накладення стягнення. Тому суд закрив провадження.

«Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності (Михайла Винницького – ред.) за частиною 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення закрити за закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: