У Києві евакуювали три великі ТРЦ: у чому причина

Читать на русском
У Києві перевіряють повідомлення про замінування торговельно-розважальних центрів Gulliveг, Ocean Plaza та ТЦ Універмаг Україна.
kiev.vgorode.ua

У столиці в неділю, 16 січня, евакуювали працівників та відвідувачів торговельно-розважальних центрів Gulliveг, Ocean Plaza, а також ТЦ «Універмаг «Україна» через повідомлення про замінування.

Про це повідомила керівник пресслужби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага, повідомляє Укріфнорм.

Масові «мінування» є інструментом гібридної війни РФ – СБУЗа черговою хвилею повідомлень про нібито мінування об'єктів у різних регіонах України може стояти Росія.

«До кол-центру СБУ надійшла інформація про замінування ТРЦ Gulliveг, «Україна» та Ocean Plaza, тому проводиться перевірка даних об'єктів на наявність вибухонебезпечних предметів і, звичайно, евакуація», - сказала Водолага.

На уточнююче запитання про те, чому під час евакуації з ТЦ Універмаг «Україна» в гучномовець оголосили, що в будівлі почалася пожежа, вона пояснила: «Якщо вони включили оголошення про евакуацію на випадок пожежі, можливо, у них немає іншого оголошення, щоб евакуювати людей. Пожежі немає».

Нагадаємо, Україною прокотилася хвиля хибних мінувань – вибухотехніки у різних містах регулярно обшукують ТРЦ, станції метро, ​​аеропорти, школи, дитсадки.

У СБУ заявили, що масові мінування - інструмент гібридної війни РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: