Вбивство президента Гаїті: на Ямайці затримали головного підозрюваного

Читать на русском
Представник Ямайських поліцейських сил Денніс Брукс відмовився коментувати, чи був арешт здійснений на запит Федерального бюро розслідувань США, яке також розслідує це вбивство.
фото ТАРС

На Ямайці затримали колишнього сенатора, який фігурує як один із головних підозрюваних у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза.

За інформацією видання Reuters, Джон Жоель Жозеф був заарештований у п'ятницю, 14 січня.

Представник Ямайських поліцейських сил Денніс Брукс відмовився коментувати, чи був арешт здійснений на запит Федерального бюро розслідувань США, яке також розслідує це вбивство.

Також поки що не зрозуміло, де саме на Ямайці заарештували Жозефа.

Раніше на території Ямайки був затриманий колумбієць Маріо Антоніо Паласіос, якого підозрюють у вбивстві Моїза.

Попри запит Гаїті про його видачу, влада Ямайки вирішила депортувати його до Колумбії. При цьому під час пересадки на авіарейс у Панамі Паласіос було затримано та відправлено до США.

7 липня президент Гаїті Жовенель Моіз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин у Порт-о-Пренсі. Перед загибеллю його били й катували.

Уряд Гаїті повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моіза, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них були виявлені та нейтралізовані.

Пізніше колумбійська поліція встановила, що безпосередній замовник вбивства - колишній співробітник Міністерства юстиції Гаїті Джозеф Фелікс Бадіо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: