У МЗС назвали наслідки атаки хакерів на сайт міністерства

Читать на русском
Зараз працездатність сайту Міністерства закордонних справ України у повному обсязі відновлена.
Олег НіколенкоУкрінформ

В результаті хакерської атаки на сайт Міністерства закордонних справ відомство не зазнало ніякої шкоди, за винятком тимчасової непрацездатності сайту. Також хакери не змогли викрасти будь-які дані українців.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

«На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби українська дипломатична служба почала додаткові контакти з міжнародними партнерами для посилення можливостей України протидіяти кібератакам і розвивати системи кіберзахисту» - написав він.

Ніколенко додав, що зараз працездатність сайту МЗС України повністю відновлена.

«В результаті сьогоднішньої хакерської атаки контент сайту не постраждав, витоку службової інформації не зафіксовано, внутрішні ІТ-системи міністерства працюють в штатному режимі» - підкреслив він.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

Нагадаємо, в ніч 14 Січня хакери атакували низку урядових сайтів, в тому числі МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку і СБУ сьогодні вранці запевнили, що особисті дані українців викрадені не були, в тому числі - з додатку «Дія».

Пізніше з'ясувалися перші результати розслідування справи про масштабну кібератаку на державні сайти, яке проводили Держспецзв'язок, СБУ та Кіберпол.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: