Ризик смертності серед невакцинованого населення значно більший – Ляшко

Читать на русском
Ризик смертності серед нещеплених від коронавірусу громадян у 10 разів вищий, ніж у тих людей, які пройшли повний курс вакцинації.
Слово і діло

Ризик смертності серед нещеплених від коронавірусу громадян у 10 разів вищий, ніж у тих людей, які пройшли повний курс вакцинації.

За інформацією голови МОЗ Віктора Ляшка у Facebook, лише за четвертий квартал минулого року майже 95% від усіх, хто помер після зараження на коронавірус, не були захищені від захворювання.

Відповідно до відкритих даних, у Швейцарії коронавірус призводить до смерті невакцинованих майже в 22 рази частіше, ніж тих, хто повністю вакцинований. Тим часом у США – від 5 до 7 разів, а у Франції – у 8 разів.

Календар щеплень: від яких захворювань обов’язково вакцинують у різних країнахКожна країна дотримується рекомендацій ВООЗ, але складає свій перелік обов’язкових щеплень. Ми подивилися кілька з них.

«Щодо даних в Україні, то ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, у 10 разів. За четвертий квартал 2021 року майже 95% померлих було не вакциновано», - заявив Ляшко.

За даними електронної системи охорони здоров'я, станом на кінець грудня 2021 року частка госпіталізованих пацієнтів, які пройшли повний курс щеплення, становить лише 11,7% серед усіх випадків.

«Ризик госпіталізації серед невакцинованого населення більший у 4,3 рази, ніж у повністю вакцинованого», - додає міністр.

Насьогодні найгірші показники смертності спостерігаються саме серед населення віком понад 60 років.

Раніше ми писали про те, що в Україні з весни цього року діятимуть індикатори якості рівня вакцинації для лікарів, які надають первинну медичну допомогу. За виконання плану медики отримають доплати.

«Слово і діло» продовжує стежити, як в Україні рухається кампанія вакцинації від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: