Світовий банк погіршив прогноз економічного зростання світу на 2022 рік

Читать на русском
Причинами уповільнення економічного зростання називають поширення нових штамів коронавірусу, світову інфляцію, борги та нерівність доходів населення.
Світовий банкВідкрите джерело

Глобальний зростання світової економіки до 2023 року сповільниться. А у 2022 році економічне зростання впаде на 0,2% в порівнянні з попередніми прогнозами.

Про це говориться у доповіді Світового банку, яку структура опублікувала 11 січня.

Так, в країнах з розвиненою економікою економічне зростання знизиться з 5% у 2021 році до 3,8% у 2022 році та 2,3% у 2023 році. Світовий банк зазначає, що такі темпи зростання економіки фактично відповідають допандемійному показнику. А ось менш розвинені країни постраждають сильніше, оскільки у них економічне зростання впаде з 6,3% у 2021 році до 4,6% у 2022 році та 4,4% у 2023 році. Таким чином, обсяг виробництва у них залишиться на 4% меншим, ніж до пандемії.

Яким буде курс долара у 2022 році та що на нього впливатиме – прогнози експертівЯкий прогноз дають економісти про курс долара у 2022 році та які фактори на нього впливатимуть, читайте у матеріалі.

Причинами уповільнення економічного зростання називають поширення нових штамів коронавірусу, світову інфляцію, борги та нерівність доходів населення.

«Світова економіка одночасно стикається з COVID-19, інфляцією і невизначеністю політики, а державні витрати та монетарна політика знаходяться на незвіданій території. Зростаюча нерівність і проблеми безпеки особливо шкідливі для країн, що розвиваються» - прокоментував Доповідь президент Групи Світового банку Девід Малпасс.

Тим часом економіка України у 2021 році, за попередніми оцінками, зросла на 3,2%. Однак цей показник не зможе перекрити спад, який був зафіксований у 2020 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: