Нардеп від «Батьківщини» Ніколаєнко неправильно вказав вартість люксового седану BMW – антикорупційне агентство

Читать на русском
Антикорупційне агентство провело і завершило перевірку декларації члена українського парламенту від фракції Батьківщини.
Андрій Ніколаєнкофото: comments.ua

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Андрій Ніколаєнко недостовірно вказав вартість придбаного люксового автомобіля BMW, зменшивши її на 1,48 млн грн, що є ознакою порушення.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Ніколаєнко задекларував у власності автомобіль BMW G11 740d xDrive 2017 року випуску, який він придбав нібито за 1,915 млн грн. Водночас, як встановило Нацагентство, згідно з договором купівлі-продажу автівки, її вартість складає майже 3,4 млн грн.

Андрій НіколаєнкоНародний депутат України

Сам політик пояснив, що вартість цього автомобіля змінилася станом на дату подачі декларації, але якихось підтверджуючих документів він не надав. До того ж, Ніколаєнко при декларуванні іншого майна вказував його вартість саме за договорами купівлі-продажу або оцінки, а не вартістю на момент заповнення декларації. Тому, на думку НАЗК, це є порушенням.

Також нардеп на 1650 грн помилився у вартості мотоцикла Harley-Davidson FXD 2010 р.в; не зазначив нерухомість у Києві особи, з якою він має спільний побут, оскільки це майно є місцем її реєстрації. Крім того, Ніколаєнко не задекларував і факт власності його співмешканки компанією «МХП-Тренд Фудз», хоча цей факт і вказаний у розділі про корпоративні права членів сім'ї. Забув депутат і про свій банківський рахунок в банку «Конкорд» та рахунок співмешканки в Альфа-банку.

Не зазначено в декларації політика і про фінансові зобов'язання його співмешканки перед ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» («Наша ряба») у розмірі 510 тисяч грн, які вона отримала у вигляді поворотної фінансової допомоги.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 1 483 872 грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

У коментарі «Слово і діло» нардеп Ніколаєнко повідомив, що зміна ціни на авто пов'язано з тим, що вже минув час з моменту придбання транспортного засобу.

«Різниця в ціні авто, насправді, зрозуміла будь-якій людині, що коли-небудь купувала новий автомобіль. За два з половиною роки ціна змінилась. Оскільки оцінка не проводилась, у декларації було зазначено вартість для такого авто з офіційного сайту Мінекономіки. Йдеться або про непрофесіоналізм НАЗК, або про вибірковість», – заявив політик.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: