Звіт ООС: бойовики на Донбасі шість разів відкривали вогонь

Читать на русском
У суботу, 8 січня, збройні формування РФ шість разів порушили режим тиші на Донбасі. Через ворожі дії  військовий отримав поранення.
фото з відкритих джерел

Упродовж минулої доби, 8 січня, на Донбасі з боку проросійських найманців зафіксовано 6 порушень припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє штаб ООС.

Зазначається, що унаслідок ворожих дій військовий ЗСУ отримав поранення.

«У бік Пісків збройні формування Російської федерації відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. В напрямку Богданівки та Кримського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї. Поблизу Станиці Луганської російські найманці задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілу ВОГ-17», - розповіли військові.

При цьому, вони додали, що безпілотник, ймовірно «Орлан-10», перетнув лінію зіткнення.

2021 рік на Донбасі: як змінювалася інтенсивність обстрілівНа Донбасі за рік було зафіксовано 2 тисячі 744 обстріли. Загинуло 70 українських військових, 229 отримали поранення.

Також неподалік Новомихайлівки противник обстрілював позиції українських військ з мінометів калібру 82 мм, автоматичних та станкових протитанкових гранатометів.

«З них 5 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що з початку поточної доби, 9 січня, порушень на Донбасі не зафіксовано.

Нагадаємо, що станом на минулу добу на Донбасі було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Раніше ми повідомляли, що американське видання The New York Times опублікувало нову карту скупчення російських військ біля України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: