Зведення ООС: бойовики стріляли з мінометів, боєць ЗСУ отримав травму

Читать на русском
Від початку поточної доби неділі, 9 січня, на Донбасі бойовики двічі порушували режим припинення вогню, внаслідок чого бойову травму отримав український військовий.
З відкритих джерел

Від початку поточної доби неділі, 9 січня, на Донбасі бойовики двічі порушували режим припинення вогню, внаслідок чого бойову травму отримав український військовий.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

«Від початку доби (станом на 17:00 9 січня – ред.) з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано два порушення режиму припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

Олексій РезніковМіністр оборони України
Резніков пообіцяв «вийти» на міжнародні кордони України на ДонбасіСказано 14 листопада 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

Бойовики застосовували заборонене мінськими угодами озброєння. У районі населеного пункту Попасне противник використав 120-мм міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети.

Біля Катеринівки російські найманці обстрілювали позиції українських військ з мінометів, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовий отримав бойову травму. Після надання першої медичної допомоги він був евакуйований до лікувального закладу. Стан його здоров'я – задовільний.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріл.

Раніше ми писали про те, що американське ЗМІ опублікувало нову карту накопичення військ РФ біля України.

Також нагадаємо, у штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі у різдвяну ніч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: