Двоє дітей та рибалка ледь не потонули на водоймах: рятувальники нагадали про небезпеку на льоду

Читать на русском
На Дніпропетровщині двоє дітей провалилися у воду під час прогулянки на замерзлій затоці. А на Прикарпатті мало не тонув рибалка.
фото з відкритих джерел

На Дніпропетровщині двоє дітей провалилися у воду під час прогулянки на замерзлій затоці. Їх витягли на берег перехожі. А на Прикарпатті мало не тонув рибалка.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС у суботу, 8 січня.

Рятувальники розповіли про ситуацію із підтопленнями на ЗакарпаттіУ Закарпатській області продовжується ліквідація наслідків негоди, ситуація стабілізувалася.

«Чудом вдалося уникнути лиха днями на Дніпропетровщині. Так, у Саксаганському районі міста Кривий Ріг на затоці річки Саксагань під час прогулянки льодом на відстані 4 м від берега провалилися у воду двоє дітей 2009 та 2010 років народження. Хлопчиків витягли з води на берег чотирнадцятирічний підліток та випадковий перехожий», - йдеться у повідомленні.

Постраждалих у задовільному стані. Їх направили до дитячої міської лікарні.

Водночас, за даними ДСНС, на Прикарпатті ледь не загинув рибалка. Чоловік провалився під лід на міському озері у Снятині Коломийського району. Його врятували місцеві жителі, котрі прибігли на крики.

Рятувальники попереджають - прогулянки на крихкому льоду замерзлих водойм небезпечні для життя.

Забороняється виходити на лід, товщина та міцність якого вам невідомі; переходити водойми потрібно у спеціально позначених та обладнаних для цього місцях; забороняється спускатися на лижах із крутого берега або збиратися на льоду великими групами.

Нагадаємо, синоптики розповіли, якою сьогодні буде погода в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: