Пункти вакцинації від коронавірусу не працюватимуть один день – МОЗ

Читать на русском
В Україні на Різдво, завтра, 7 січня, один день не працюватимуть пункти щеплення та центри масової вакцинації від коронавірусу.
Радіо Свобода

В Україні на Різдво, завтра, 7 січня, один день не працюватимуть пункти щеплення та центри масової вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомив сьогодні у Facebook голова МОЗ Віктор Ляшко.

В інші вихідні дні, 8 та 9 січня, можна буде щепитися першою, другою та третьою дозою.

Додаткова та бустерна доза вакцини від COVID-19: хто і коли може отриматиБустерну дозу ковід-вакцини можуть отримати медики, співробітники інтернатів та українці віком від 60 років. Додаткова доза призначена для людей із слабким імунітетом.

«Пункти щеплення та центри масової вакцинації працюють (окрім 7 січня, коли вихідний день). Вакцина в Україні є і для першого, і для другого щеплення, а також для введення додаткової та бустерної доз», - повідомив він.

За його даними, зараз лише три регіони країни подолали 50% повністю вакцинованого дорослого населення – Київ (73%), Київська (55%) та Полтавська (51%) області.

Також Ляшко зазначив, що після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб із дати введення препарату.

«Згенерувати його можна буде у «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію», - повідомив міністр.

Нагадаємо, сьогодні Міністерство охорони здоров'я схвалило запровадження в Україні бустерної дози вакцини проти коронавірусу для всіх громадян віком від 18 років.

Раніше ми писали, що в Україні змінили схему комбінування різних вакцин від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: