Майже половина з бажаючих виїхати за кордон хотіла б працювати в Німеччині – дослідження

Читать на русском
Німеччину, як місце роботи, хотіли б 47,8 відсотка українців, тобто, майже половина з респондентів, які взяли участь в опитуванні
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Робота за кордоном як і раніше залишається для багатьох українців оптимальним варіантом. При цьому, хоча найпопулярнішим напрямком для трудової міграції українців залишається Польща, бажання у наших громадян інші - майже половина хотіла б працювати в Німеччині.

Про це свідчать результати опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Так, Німеччину, як місце роботи, хотіли б 47,8% українців, тобто, майже половина з респондентів. На другому місці Чехія - 38,1%, третє місце посіла Австрія з результатом у 32,4% охочих.

Трудова міграція: як державі налагодити ефективні відносини із заробітчанамиТрудова міграція – один із найбільших факторів ризику для української економіки на етапі її зростання. Стимулювати чи намагатися стримувати, як саме у цих обставинах вчиняти державі – розбирався політолог Олександр Радчук.

Польща знаходиться тільки на четвертому місці з 31,3% бажаючих поїхати туди працювати українців. До списку також увійшли Литва (23,8%), Словаччина (21,8%), Угорщина (13,4%), Румунія (7,8%), Молдова (6,7%). Ще 32,7% респондентів не вибрали жодну з цих країн, а 0,6% взагалі не хочуть нікуди їхати, або не визначилися з вибором.

Нагадаємо, що у 2021 році Україна втратила рекордну кількість населення через еміграцію за кордон - виїхали та не повернулися 600 тисяч осіб. Традиційно найохочіше українці емігрують до Польщі - ця країна завжди рада українським заробітчанам і емігрантам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: