Паводок на Закарпатті: підтоплено більш ніж 300 дворогосподарств, дороги та теплиці

Читать на русском

У Закарпатській області паводок уже підтопив понад 300 дворогосподарств, вода перелилася через дороги місцевого значення та затопила тепличні господарства у селі Ольхівка.
фото ДСНС

У Закарпатській області паводок уже підтопив понад 300 дворогосподарств, вода перелилася через дороги місцевого значення та затопила тепличні господарства у селі Ольхівка.

Про це йдеться у звіті Управління ДСНС у Закарпатській області у Facebook.

«Станом на 17 годину 5 січня на Закарпатті внаслідок інтенсивних опадів, підняття паводкових вод та поверхневого стоку підтоплено 160 дворогосподарств, 34 житлові будинки та 3 приміщення трансформаторних підстанцій на території Берегівського, Хустського, Рахівського, Тячівського та Мукачівського районів», - йдеться уповідомленні.

Найбільш критична ситуація у Хустському та Тячівському районах. У смт Міжгір'я підтоплено 36 дворогосподарств, роботи з відкачування води тривають. У Тячівському районі у с. Лази підтоплено 80 дворогосподарств, у Рахівському – 41 дворогосподарство, з них 4 підвальні приміщення житлових будинків та 3 приміщення трансформаторних підстанцій.

Також протягом дня рятувальники зафіксували зсуви ґрунту в зоні житлових будинків. Йдеться про Тячівський район, с. Німецька Мокра, вул. Марії Терезії - тут через перезволоження відбулося зрушення ґрунту на будинок. О 16:30 наслідки зсуву ґрунту ліквідовані органами місцевого самоврядування.

Також у Тячівському районі у с. Тарасівка через перезволоження відбулося зрушення ґрунту до будинку. Роботи з ліквідації тривають.

Водночас рятувальники повідомляють про підтоплену дорогу місцевого значення В. Ком'яти - Шаланки Берегівського району, довжиною 100 м, висота води – до 20 см. Підтопило також дорогу місцевого значення у с. Лази Тячівського району, протяжністю 300 м, вода піднялася на 25, місцями до 40 см. Для розчищення місцевих струмків залучено один екскаватор місцевої громади. Проїзд забезпечений, вода сходить самопливом.

На Закарпатті триває ліквідація наслідків негодиГУ ДСНС України у Закарпатській області

Також стався вихід з берегів річки Боржава на заплаву у с. Вільхівка Зарічанської ТГ Хустського району. Внаслідок чого підтоплено 55 гектарів сільськогосподарських угідь із теплицями у с. Вільхівка.

Роботи з відкачування води з підтоплених територій та дворогосподарств продовжуються. На місцях працюють підрозділи ГУ ДСНС України у Закарпатській області. Залучено 7 одиниць техніки, 8 мотопомп та 35 осіб особового складу.

На місцях працюють спеціальні комісії, які здійснюють подворові обходи.

Раніше ми писали про те, що станом на ранок середи, 5 січня, на території Закарпатської області підтоплено двори. Також вночі зійшли два селеві потоки.

Раніше рятувальники попереджали про погіршення погодних умов: завірюхи, дощ із мокрим снігом, шквальний вітер та ожеледицю. А в Карпатах можливе сходження лавин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: