В Україні розглянуть можливість бустерної дози від COVID для всіх охочих

Читать на русском
Вже наступного тижня, 5 січня, Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики проведе засідання, на якому розглянуть можливість введення бустерної дози вакцини від COVID  для всіх охочих.
file.liga.net

Вже наступного тижня, 5 січня, Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики проведе засідання, на якому розглянуть можливість введення бустерної дози вакцини від COVID для всіх охочих.

Про це повідомив в інтерв'ю «Суспільному» головний санлікар України Ігор Кузін.

«Є вже рішення Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) про рекомендацію дозволити проводити бустерні дози для осіб віком від 60 років. Це рішення найближчим часом буде введено відповідним наказом Міністерства охорони здоров'я», – розповів він.

Коронавірус в Україні: динаміка інфікованих, померлих та вакцинованих у 2021 роціЯкою була динаміка інфікованих, померлих та вакцинованих у 2021 році, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Зазначимо, що наказ підпишуть орієнтовно 10-15 січня. А 5 січня НТГЕІ має розглянути питання про доступ до бустерної дози всіх охочих.

Наразі бустерне щеплення рекомендоване для медичних працівників та працівників будинків інтернатного типу для введення через 6 місяців після завершення базового курсу. Таке щеплення отримали вже 3600 людей.

Нагадаємо, Ляшко пояснив різницю між бустерною дозою вакцини та додатковою.

Додамо, головний санітарний лікар Ігор Кузін допустив можливість введення локдауну в Україні через новий штам коронавірусу «Омікрон».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: