Президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО

Читать на русском
Президент Фінляндії Саулі Нійністе відреагував на вимогу Росії про нерозширення НАТО на схід. Він заявив, що це суперечить європейському порядку безпеки.
news.liga.net

Президент Фінляндії Саулі Нійністе відреагував на вимогу Росії про нерозширення НАТО на схід. Він заявив, що це суперечить європейському порядку безпеки.

Саулі Нійністе про це сказав під час новорічної промови.

Президент Фінляндії наголосив, що конфлікт на кордонах України перебуває на межі поглиблення. Напруженість наростає і щодо європейської безпеки.

«Зміна була швидкою. Ще минулого літа, після поїздки президента Байдена до Європи, головною причиною занепокоєння був Китай», – відзначив він.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За його словами, ультиматуми, які Росія поставила США і НАТО в грудні суперечать європейському порядку безпеки та закликав ЄС відігравати активнішу роль у консультаціях щодо цього.

Нагадаємо, що ввечері 30 грудня президент США Джозеф Байден і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. В ході бесіди Байден закликав свого російського візаві відкликати війська з українського кордону і нагадав про наслідки за збройну агресію.

Група з ексчиновників національної безпеки США та експертів по Росії закликали Білий дім публічно оприлюднити санкції проти РФ, які будуть введенні у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: