«Євросолідарність» проти законопроєкту №6336: фракція не вийшла на протест, попри обіцянку Федини

Читать на русском
Європейська солідарність не вийшла на протест 1 грудня, як обіцяла Софія Федина. Хоча умови фракції не були виконані.
пресслужба Євросолідарності

Народний депутат Софія Федина не виконала обіцянку про те, що фракція «Європейська солідарність» вийде на протест 1 грудня, якщо з розгляду не буде знято законопроєкт про уточнення порядку звітності та звільнення Уповноваженого із захисту державної мови (№6336).

Обіцянку депутат давала 25 листопада, повідомляє «Слово і діло».

Софія ФединаНародний депутат України

«Ми вимагаємо. Від фракції «Слуга народу» – публічно засудити законопроєкт №6336 та забезпечити його зняття з розгляду парламенту. У разі відсутності таких дій вся відповідальність за цей антиукраїнський законопроєкт лягає на керівництво партії та її фактичного лідера Володимира Зеленського. Від парламентського комітету з організації державної влади – відмовитися від намірів форсованого протягування проєкту №6336 1 грудня, розглянути його лише після отримання всіх експертних висновків та ухвалити рішення щодо недоцільності включення цього проєкту до порядку денного сесії. Якщо ці кроки не будуть зроблені, ми змушені будемо закликати людей вийти з 1 грудня на протест на захист свого права на мову», – написала Федина у соцмережах.

Законопроєкт №6336 парламент 1 грудня не розглядав, але й з порядку денного його не зняли.

1 грудня у Києві відбулася акція протесту з вимогами не допустити державний переворот, справедливо розслідувати «Вагнергейт», звільнити Андрія Єрмака та відправити у відставку президента. Сама Федина була присутня на акції, але без колег із фракції. Вимоги щодо цього законопроєкту також не лунали.

Таким чином, оскільки законопроєкт із розгляду не зняли, а «Європейська солідарність» на акцію протесту не вийшла, Федина свою обіцянку не виконала.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як співголови фракції «Європейська солідарність» виконують обіцянки.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, кого з нардепів найчастіше позбавляли виплат за прогули у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: