Влада Косова оголосила російського дипломата персоною нон грата

Читать на русском
Косово продовжить тісне співробітництво з міжнародними союзниками, включаючи США, Європу та НАТО, щоб запобігти будь-яким спробам Росії дестабілізувати ситуацію в республіці.
З відкритих джерел

У Косово оголосили співробітника місії ООН від Росії персоною нон грата за шкідливу діяльність.

Силовикам країни дали доручення прослідкувати, аби російський дипломат залишив країну, повідомила у Facebook міністр закордонних справ Косово Доніка Гервалла.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

«На вимогу прем'єра Республіки Косово Альбіна Курті сьогодні я винесла оголосити персоною нон грата представника Росії в МООНК (місія ООН у Косово) через його шкідливу діяльність, якою порушується національна безпека країни», - написала Гервала.

Міністр додала, що про ухвалене рішення повідомлено силові структури Косова. Їм наказано його виконати.

Голова МЗС країни наголосила, що Косово продовжить тісне співробітництво з міжнародними союзниками, включаючи США, Європу та НАТО, щоб запобігти будь-яким спробам Росії дестабілізувати ситуацію в республіці.

Раніше ми писали, що Сполучені штати Америки відправлять додому 55 російських дипломатів та адміністративно-технічних працівників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: