Танки, «Гради» і гаубиці на Донбасі: що ще зафіксували спостерігачі ОБСЄ

Читать на русском
Окупанти на Донбас розмістили близько сотні танків, Гради, гаубиці та зенітні установки, порушуючи домовленості - ОБСЄ.
twitter.com/osce_smm

Окупанти на Донбас розмістили близько сотні танків, «Гради», гаубиці та зенітні установки, порушуючи домовленості. Військову техніку бойовиків помітили спостерігачі з організації з безпеки та співробітництва в Європі.

У звіті сказано, що в порушення ліній відведення біля н.п. Нижня Кринка (Донецька область) бойовики розмістили 3 реактивні системи залпового вогню «Град» і 3 буксирувані гаубиці «Мста-Б» 152-го калібру.

2021 рік на Донбасі: як змінювалася інтенсивність обстрілівНа Донбасі за рік було зафіксовано 2 тисячі 744 обстріли. Загинуло 70 українських військових, 229 отримали поранення.

Крім того, 23 і 24 грудня за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння, ОБСЄ зафіксувала 2 танки на території об'єкта в Перевальську і 89 танків на 4 полігонах — все в непідконтрольних уряду районах Луганської області.

З них 14 танків були розміщені в н.п. Шимшинівка, 22 - на полігоні поблизу н. п. Мирне, 25 - на полігоні поблизу н. п. Круглик, ще 28 - на полігоні поблизу н. п. Бугаївка.

Також ОБСЄ відзначає ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки.

Нагадаємо, «Слово і діло» пропонує підбити підсумки року в зоні ООС: скільки було зафіксовано обстрілів та які були втрати у ЗСУ.

Раніше стало відомо, що Тристороння контактна група домовилася про нове перемир'я на Донбасі, але «режим тиші» не протримався і доби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: