НСЗУ розширить перелік безкоштовних медичних послуг для українців

Читать на русском
Національна служба здоров'я України планує розширити спектр медичної допомоги, яку пацієнти можуть отримати в лікарнях безоплатно.
Фото з відкритих джерел

Національна служба здоров'я України планує розширити спектр медичної допомоги, яку пацієнти можуть отримати в лікарнях безоплатно.

Про це розповіли директорка департаменту комунікацій НСЗУ Лілія Гудзь та заступниця голови НСЗУ Тетяна Бойко, передає «Громадське».

Для розширення послуг у програму медгарантій на 2022 рік додали 33 млрд грн. Загалом з держбюджету виділили 157,3 млрд грн – це найбільша сума з початку реформи фінансування системи охорони здоров’я.

Скільки витратять коштів на медицину, оборону та інші ключові галузі у 2022 роціНа соцзахист у бюджеті передбачили 323,9 млрд грн, на медицину – 193,5 млрд, на оборону – 136 млрд грн.

Зазначають, що наступного року для українців розширять програму «Доступні ліки». До неї хочуть включити препарати для лікування хвороби Паркінсона та хронічного обструктивного захворювання легень.

Крім цього, у НСЗУ планують ввести послугу «хірургія одного дня», коли після нескладної операції пацієнт зможе того самого дня повернутися додому. Це стосуватиметься лише зафіксованого переліку невеликих хірургічних втручань, після яких не потребується стаціонарне лікування.

Нагадаємо, повне переобладнання українських лікарень коштуватиме 17 млрд гривень. І це за мінімальними підрахунками.

Раніше ми писали, що голова Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів, яким буде тариф на допомогу при пологах для українців у рамках Програми медичних гарантій у наступному, 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: