Україна спростить перетин лінії розмежування через КПВВ на Донбасі – Верещук

Читать на русском
За словами Верещук, побувавши з робочою поїздкою на КПВВ у Станиці Луганській, вона побачила на власні очі, наскільки проблематично перетнути лінію розмежування через пункт в'їзду-виїзду
Ірина ВерещукFacebook

Україна до кінця 2021 року спростить процедуру перетину лінії розмежування через контрольні пункти в'їзду та виїзду на Донбасі, скасувавши обов'язкове скачування додатку «Дій Вдома».

Про це заявила міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук у коментарі виданню Новини Донбасу.

Гуманітарний акцент: як зміниться політика реінтеграції тимчасово окупованих територійМіністри змінюються – стратегії залишаються. Як зміниться політика реінтеграції Донбасу та Криму після призначення на посаду нового профільного віцепрем’єр-міністра – аналізував політолог Олександр Радчук.

«У нас є обмеження через ковід. Я побачила, наскільки це проблема для пенсіонерів, для літніх людей, для жінок з дітьми, для всіх, хто перетинає КПВВ. Вони повинні завантажити додаток Дій Вдома. Для цього потрібен смартфон. Люди не мають стільки грошей, щоб дозволити собі купити смартфон» - розповіла вона, зазначивши, що висновки зроблені за підсумками її відвідування КПВВ у Станиці Луганській.

Верещук додала, що обговорила ситуацію з президентом Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем - і обидві її пропозицію підтримали.

«Якщо все буде добре, то ми до кінця року знесемо це обов'язковий додаток і люди зможуть, не страждаючи, перетинати КПВВ» - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Верещук анонсувала, що українці, які перетинають кордон з тимчасово окупованих територій, зможуть вакцинуватися біля КПВВ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: