Бюджет на 2022 рік не зможе забезпечити субсидії українцям – нардеп

Читать на русском
Гончаренко вважає, що тих 38 млрд грн, які закладені в бюджеті на субсидії громадянам, не вистачить на весь рік
Олексій Гончаренкоeurosolidarity.org

** До Державного бюджету на 2022 рік заклали недостатньо грошей, щоб їх вистачило на виплати субсидій всім українцям до кінця року.**

Про це заявив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я подавав особисто правки до держбюджету, щоб відразу заклали нормальні цифри на субсидії. Мінімум це повинно було бути на рівні цього року - 48 млрд грн» - розповів він.

Держбюджет-2022: з якими показниками ухвалили документУ держбюджеті-2022 порівняно з цим роком зросли доходи та видатки, а також граничний обсяг держборгу.

Гончаренко вважає, що тих 38 млрд грн, які закладені в бюджеті на субсидії громадянам, не вистачить на весь рік. При цьому логіка, за якою до бюджету відразу не закладається сума субсидій на весь рік, залишається для нього незрозумілою.

«Чому відразу не закладають — це для мене абсолютна загадка. Будь-яке фінансове планування вам скаже, що не вистачить 38 мільярдів гривень... нам доведеться додавати. Влада каже, що нічого страшного, ми додамо. Тоді за цією логікою, навіщо бюджет взагалі? Ми можемо будь-які цифри написати та будемо їх редагувати щомісяця. Так не може працювати держава. А якщо ні з чого буде додавати, якщо не буде перевиконання бюджету? Наприклад, вони заклали величезні гроші на «Велике будівництво», а це означає, що під ці гроші будуть виконані роботи. Далі вони скажуть, що ми урізаємо? А підрядники, які вже виконали роботи, підуть суд. Так не можна планувати бюджет. Очевидно, що 38 мільярдів на субсидії не вистачить» — зазначив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українцям, які проживають у прифронтових населених пунктах Донецької та Луганської областей, збільшать розмір субсидії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: